Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları Açıldı.

Ulti Clocks content
Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları Açıldı. Yazdır e-Posta

Bayanlara yönelik olarak İlçemiz Merkez Ulu Camii Kur’an Kursunda ve Fiskobirlik Mahallesinde bulunan Merkez Kur’an Kurslarında Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları düzenlendi. Kurslara toplam 25 saat olmak üzere iki hafta devam edecek. Kurslara tahmin edilenden daha fazla ilgi olduğu gözlendi. İlçe Müftüsü Ali GENÇ Merkez Ulu Camii Kur’an Kursunda düzenlenen kursta derse katılarak, kursiyerlere başarılar diledi. ‘Ölüm hayatın bir gerçeğidir. Ölüm doğmak kadar, yaşamak kadar doğal bir hadisedir. Bu kurslar sayesinde daha bilinçli olarak, hem sağlık şartlarına ve hem de dinimizin insana verdiği değerlerle beraber ölülerimize son vazifemizi yapacağız’ şeklinde kısa bir konuşma da yaptı. Merkez Ulu Camii Kur’an Kursundaki kurs Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GENÇ SARIGÜL tarafından, Merkez Kur’an Kursundaki kurs ise  Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye MEMİŞ SARIYILDIZ tarafından verilmektedir.

Bir Ayet

İşte Rab'lerinin yolunda olanlar ve saadete erişenler bunlardır. Şüphe yok ki, inkar edenleri, başlarına gelecekle uyarsan da uyarmasan da birdir, inanmazlar. Allah onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de perde vardır ve büyük azab onlar içindir. İnsanlardan, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık" diyenler vardır. Bunlar Allah'ı ve inananları aldatmaya çalışırlar, oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değildirler.
(Bakara Sûresi,5-9) -

Bir Hadis

“Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.”
( Buhârî, Mezâlim 3) -

Görsel Yayınlar