Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları Açıldı.

Ulti Clocks content
Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları Açıldı. Yazdır e-Posta

Bayanlara yönelik olarak İlçemiz Merkez Ulu Camii Kur’an Kursunda ve Fiskobirlik Mahallesinde bulunan Merkez Kur’an Kurslarında Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları düzenlendi. Kurslara toplam 25 saat olmak üzere iki hafta devam edecek. Kurslara tahmin edilenden daha fazla ilgi olduğu gözlendi. İlçe Müftüsü Ali GENÇ Merkez Ulu Camii Kur’an Kursunda düzenlenen kursta derse katılarak, kursiyerlere başarılar diledi. ‘Ölüm hayatın bir gerçeğidir. Ölüm doğmak kadar, yaşamak kadar doğal bir hadisedir. Bu kurslar sayesinde daha bilinçli olarak, hem sağlık şartlarına ve hem de dinimizin insana verdiği değerlerle beraber ölülerimize son vazifemizi yapacağız’ şeklinde kısa bir konuşma da yaptı. Merkez Ulu Camii Kur’an Kursundaki kurs Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GENÇ SARIGÜL tarafından, Merkez Kur’an Kursundaki kurs ise  Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye MEMİŞ SARIYILDIZ tarafından verilmektedir.

Bir Ayet

Allah'n mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gnne iman eden, namaz dosdoru klan, zekt veren ve Allah'tan bakasndan korkmayan kimseler imar eder. te doru yola ermilerden olmalar umulanlar bunlardr.
(Tevbe Sresi,18) -

Bir Hadis

Hz. Osman (r.a) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:"Kim: Allah'ın rızasını talep ederek bir rnescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder."
(Buhâri, Salât 65; Müslim, Mesâcid 25, (533); Tirmizî, Salât 237) -

Görsel Yayınlar